Lief en leed

Moordvrouw is terug - Achtergrond

De komst van de nieuwe rechercheur Fenna Kremer stond centraal in het eerste seizoen ‘Moordvrouw’. Dit jaar staat in het teken van het leed dat de teamleden voor de kiezen krijgen.

Naar het eerste seizoen Moordvrouw keken ruim anderhalf miljoen mensen. Een heel mooie score voor de politieserie. Je zou dan denken dat alles bij het oude zou blijven. Maar dat is niet het geval. Zo is technisch rechercheur Simone (Chava Voor in ’t Holt) vertrokken en neemt de zeer intelligente, maar enigszins wereldvreemde Liselotte van Kempen (Fockeline Ouwerkerk) haar werk over. De belangrijkste verandering in dit tweede seizoen is echter dat Leeuwarden geen prominente rol meer speelt in het oplossen van misdrijven. Vorig jaar werd de serie nog gesponsord door Friesland, maar dat stuitte op zo veel weerstand, dat de provincie heeft besloten de serie niet meer te financieren. 

De vader van Fenna

Verder is er weinig veranderd aan Moordvrouw. Fenna Kremer (Wendy van Dijk) lost nog altijd het liefst alleen misdrijven op waardoor ze een aparte status binnen het team heeft. Emoties laat ze weinig zien, totdat haar vader (Bram van der Vlugt) dit seizoen na jaren van stilte ineens contact met haar zoekt. Moet Fenna nu blij zijn of zit er meer achter de terugkeer van haar vader? Fenna’s collega, rechercheur Evert Numan (Thijs Römer), ergert zich nog altijd aan het solistische optreden van Fenna, maar vooral aan het feit dat ze zo succesvol is. Dat laat hij vanavond slechts sporadisch zien: hij is goed gemutst, omdat hij verliefd is. Helaas is zijn goede humeur van korte duur: Evert komt er al snel achter dat zijn nieuwe vriendin een geheim heeft dat grote gevolgen heeft voor zijn carrière bij de politie. 

Onder een vergrootglas

Ook de overige leden van het team krijgen te maken met persoonlijk leed. Zo pleegt een familielid van Bram Amezian (Achmed Akkabi) zelfmoord, maar hij vermoedt dat er sprake is van moord. Menno de Waard (Porgy Franssen) leidt aan angsten en die worden zo hevig dat hij tijdens een klus niet ingrijpt, wat resulteert in een dramatische afloop. Daardoor blijft Menno met een schuldgevoel zitten dat hem de rest van het seizoen achtervolgt. Teambaas Carla Vreeswijk (Renée Soutendijk) ten slotte, is weer in de race voor een hoge functie binnen het politiecorps. Dat kan zij wel aan, maar het optreden en de resultaten van haar team worden scherp in de gaten gehouden... De serie start met een dubbele aflevering, waarin het team stuit op een verdachte koffer die is achtergelaten in een hotel. Er zouden weleens explosieven in kunnen zitten en dus moet het team heel snel de hele buurt ontruimen.

Reageren