Meningen verdeeld over Britse inzending Eurovisie Songfestival

Langzaam maar zeker maken alle deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival hun inzending bekend. Groot-Brittannië heeft dit jaar gekozen voor de groep Electro Velvet. Zij gaan het in Wenen proberen met 't nummer Still In Love With You.

Zoals een goed Songfestival nummer betaamd, waren de meningen direct verdeeld. Het liedje wordt door Songfestival-kenners omschreven als een remix versie van een Caro Emerald liedje en daar moeten de meeste fans toch even aan wennen.

Still In Love With You staat in de Eurovisie finale

Overigens hoeven de Britse fans zich geen zorgen te maken dat Electro Velvet de finale niet haalt. Groot-Brittannië is een van de vijf landen die nooit aan een voorronde hoeft mee te doen omdat ze meebetalen aan de organisatie van het liedjesfestijn. Maar dat neemt niet weg dat de Britten de laatste jaren behoorlijk middelmatig gepresteerd hebben. De laatste keer dat het Verenigd Koninkrijk won was in 1996, dankzij Katrina & The Waves met hun evergreen Love Shine A Light. Of Electro Velvet net zulke hoge ogen gooit in Wenen, blijkt op 23 mei.

Reageren