Nielson had bijna burn-out

Zanger Nielson is maar net aan een burn-out ontkomen. De verplichte rust die de singer-songwriter werd voorgeschreven nadat hij met stemprobelemen te maken kreeg, heeft hem uiteindelijk gered.

Het is moeilijk voor te stellen, maar we hadden de hit Hoe van Nielson en Miss Montreal bijna niet mee kunnen zingen deze zomer. Nielson vertelt namelijk in de Telegraaf dat hij begin dit jaar tegen een burn-out aan zat.

Stemproblemen

Na zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland is de carrière van Nielson in een stroomversnelling terecht gekomen. Zo vertelt hij: “Ik werkte van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, zonder erbij stil te staan wat mij allemaal was overkomen, zonder te merken dat ik oververmoeid raakte."

Gedwongen rust

Begin dit jaar moest de zanger zijn muzikale activiteiten stopzetten vanwege een poliep op zijn stembanden. Dit blijkt nu een geluk bij een ongeluk te zijn. Nielson legt uit: "De gedwongen rust is goed voor mij geweest. Waarschijnlijk was ik anders over mijn grens gegaan. Door even uit die sneltrein te stappen, zag ik ook pas dat ik helemaal vergeten was te genieten.”

Relatieproblemen

Ook zijn relatie met vriendin Hanna kwam flink onder druk te staan. "We hebben een beetje een valse start gehad. Woonden we net samen, zat ik ineens iedere dag thuis", aldus de zanger. Inmiddels heeft Nielson het alweer lekker druk: "Nu hebben we mazzel als ik thuis slaap."

Meer over:

Reageren