Er gebeurt altijd wat in Purmerend

TROS Muziekfeest op het Plein strijkt neer in Purmerend

Tros Muziekfeest op het Plein’ strijkt deze keer neer in Purmerend en neemt het complete Nederlandse artiestenbestand met zich mee. Inhaken en meezingen maar!

Het is weer tijd voor gezelligheid met een nieuwe aflevering van Muziekfeest op het Plein. Veel oud-Jordanezen zochten jaren geleden hun toevlucht in Purmerend, toen ze weleens wat anders wilden dan een klein huisje drie hoog achter. In Purmerend wachtte een echt huis met tuintje op ze.

Danny de Munk

Ook de ouders van Danny de Munk legden die route af. Zij kozen eieren voor hun geld toen Danny 14 jaar was. Voor hem was deze editie van Muziekfeest op het Plein op de Koemarkt dan ook een thuiswedstrijd. Al liet hij via een lokale tv-zender weten dat hij nog wel wat heeft aan te merken op zijn woonplaats.

"Dat Muziekfeest op het plein hier is, vind ik hartstikke leuk, maar ik probeer al jaren een groot evenement van de grond te krijgen hier. Als je aan André Hazes denkt, denk je aan Amsterdam, Ali B staat voor Almere en Danny de Munk voor Purmerend. Maar dan probeer je wat als BN’er en krijg je alleen maar discussie. De ondernemingsraad doet er hier geen klote mee.”

Tuig van de richel

Gelukkig klaarde Danny op toen hij een award kreeg van Sterren.nl voor het beste levenslied. De prijs was voor Tuig van de Richel, het nummer dat hij maakte voor het alom bejubelde Ali B-programma Op Volle Toeren. Dat is ook het nummer dat Danny zingt op het Muziekfeest in Purmerend.

Optredende artiesten

Maar Danny is natuurlijk niet de enige optredende artiest. De crème de la crème van de vaderlandse muziekwereld staat op de Koemarkt: Glennis Grace, Frans Duijts (foto), 3JS, Gerard Joling, Imca Marina, Jan Smit, Jannes, Peter Beense, Rob de Nijs, Marianne Weber en Monique Smit samen met Tim Douwsma.

Mon Amour

Een opvallende naam in de line-up is Mon Amour, een BZN-coverband, natuurlijk vernoemd naar een van de eerste hits van de Volendamse band. BZN-drummer Jack Veerman kon niet verkroppen dat zanger Jan Keizer in 2007 de stekker uit zijn geliefde band trok en besloot dan maar zelf door te gaan.

Hij verzamelde een aantal muzikanten om zich heen en speelt nu gezellig de oude BZN-hits, aangevuld met eigen materiaal. Eén ding is zeker: het bleef nog lang onrustig in Purmerend. Volgende week is deel 2 te zien.

Reageren