Het nieuwe Narcos is hier en heet The Mechanism

De maker van Narcos heeft een nieuwe serie gemaakt. In het Braziliaanse The mechanism gaat het over het grootste corruptieschandaal ooit ter wereld. En als het om corruptie gaat, dan kunnen ze er daar wat van.

De steekpenningen-affaire bereikte vorig jaar een hoogtepunt toen de officier van justitie besloot een onderzoek in te stelllen naar 83 politici onder wie 5 ministers. De zaak loopt al jaren en gaat om staatsoliebedrijf Petrobras en een aantal Braziliaanse bouwbedrijven. Die zouden voor miljarden aan steekpenningen hebben betaald aan politici in ruil voor opdrachten. In de zaak doen niet de minste namen de ronde. Oud-presidenten Lula da Silva en Dilma Rousseff zouden bijvoorbeeld betrokken zijn.

Dramatisch voor Brazilië

In The mechanism is te zien hoe alles aan het licht komt en een klein team van onderzoekers en aanklagers probeert de zaak rond te krijgen. De Braziliaanse regisseur en scriptschrijver José Padilha, die dus ook Narcos regisseerde, vond dat dit verhaal wereldwijd bekendheid verdient. Volgens hem steken politici al geld in eigen zakken sinds 1985 en ondermijnt deze hele affaire de democratie in zijn geboorteland.

The mechanism is vanaf 23 maart te zien op Netflix

Meer over:

Reageren