Oefeninterland Nederland tegen Italië

Nederland oefent tegen Italië

Het Nederlandse elftal speelt vanavond een oefeninterland tegen Italië. Er verschijnen een paar nieuwe gezichten en Klaasjan Huntelaar valt af.

Dit jaar moet het gebeuren: Oranje moet zich kwalificeren voor het WK voetbal van 2014 in Brazilië. Op 22 en 26 maart worden de eerste kwalificatiewedstrijden van 2013 gespeeld tegen Estland en Roemenië. Deze vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië is daarop een goede voorbereiding. ­

Krachtmeting

De verliezend finalist van het afgelopen Europees Kampioenschap komt op bezoek in de Amsterdam ArenA. Het is de ultieme krachtmeting om te zien hoe het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal ervoor staat. Hem kennende zal hij tegen Italië weer nieuwe spelers en speelwijzen uitproberen. Sinds zijn aanstelling in augustus liet hij al tien spelers debuteren in Oranje. Vooral Feyenoorder Bruno Martins Indi maakte indruk. De verdediger wist zelfs al in twee belangrijke duels te scoren.

Van Gaal is positief

Een opmerkelijk feit is dat Nederland nog nooit van Italië heeft gewonnen, maar van Gaal is positief. “Het klinkt aanmatigend, maar ik heb vertrouwen in mijn spelers en denk dat ze een grote kans maken om te winnen”, aldus Louis van Gaal.

Aanpassingen in selectie

In de selectie zijn wat aanpassingen gemaakt. Klaasjan Huntelaar is afgehaakt vanwege een bloeduitstorting in zijn oog, Arjen Robben is opgeroepen als zijn vervanger. Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart ontbreken ook in de selectie. Het elftal kent ook een paar nieuwe gezichten, Daley Blind (zoon van Danny Blind, assistent van Louis van Gaal) en Ola John gaan waarschijnlijk debuteren.

De voorbeschouwing begint om 19.50 uur en de wedstrijd zal vanaf 20.30 te zien zijn op SBS6.

Opstelling Nederland:

Krul; Janmaat, De Vrij, Martins Indi en Blind; Clasie, Maher en Strootman; John, Van Persie en Lens.

Reageren