2008: Eén maand Sophie

Ik heb een relatie met Sophie. Al een paar jaar. Maar wel iedere keer heel kort: van begin tot eind oktober. We zijn dan echt heel gek op elkaar. We bellen en sms-en zeker twee tot drie keer in de week. Laatst belde ik haar weer eens, voor het eerst in 11 maanden.

"Hallo Sophie, je spreekt met Peter Houben van het Gouden Televizier-Ring Gala."
"Hé Peter. Hoe gaat het?"
"Heel goed. Met jou ook? Je stem klinkt zo zwaar en zo hees... ik bel je toch niet wakker hoop ik?"
"Nee, dat niet. Maar eerlijk gezegd ben ik wel net wakker. Het is een beetje laat geworden gisteravond. Ik was in Utrecht op het filmfestival. Enne, je begrijpt het al, dat was erg gezellig. Maar waarvoor bel je eigenlijk?"
"Nou Sophie, je zit er weer bij. Ik ga je weer feliciteren: je bent genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster."

"Yes! Te gek man. Wow, wat ben ik hier blij mee. Wie zijn er nog meer genomineerd?"
"Dat maakt Shownieuws vanavond bekend. Nog even geduld dus. Maar ik verwacht je op 24 oktober in Carré tijdens het gala waar alle winnaars bekend worden gemaakt. En je weet hoe het gaat: een wervelende show die live door de AVRO wordt uitgezonden op Nederland 1. En daarna natuurlijk de afterparty..."
"Ja joh, we gaan er weer een groot feest van bouwen. Ik heb er nu al zin in. Ik ben weer van de partij."

Ik hang op. Maar ik weet nu al dat ik binnen twee dagen weer van haar hoor... onze relatie is weer hot.
Een dag later gaat m’n sms-toon. Ik heb net de genomineerden voor de RadioRing bekendgemaakt bij Edwin Evers in zijn radioshow. Dus ik denk: m’n vrouw of dochter stuurt me een berichtje. Maar nee, het is Sophie...

"Dag Peter. Ook een nominatie bij de Radio! En nu wil ik natuurlijk heel veel kaarten. Voor m’n ouders, m’n zus, BNN. Wat kun je voor me betekenen?"
Ik sms terug dat ik ook dit jaar natuurlijk weer m’n uiterste best ga doen om wat kaarten voor haar te regelen.
"Te gek. En ik ben ook nog jarig vandaag!", bericht ze terug.

Oh shit, vergeten. M’n relatie komt toch niet tot een vroegtijdig einde? Ik sms snel terug: Van harte gefeliciteerd. Maak er een fijne dag van!
Geen dankwoord. Geen sms-je. Zou ze boos zijn?
Pas twee dagen later krijg ik weer een berichtje van haar. Ze weet inmiddels dat ze vijf extra kaarten krijgt voor het Gala omdat ze genomineerd is. Maar dat is niet voldoende...
"Ik ga proberen het te redden met de 5 kaarten. Maar Filemon en Dennis Storm zijn niet uitgenodigd. Kunnen zij ook komen?"

Natuurlijk zijn ze er bij op 24 oktober om haar feest compleet te maken. Want dat is Sophie: ook al wint ze niet, ze geniet met volle teugen. Ik ben dan altijd weer een beetje somber. M’n relatie met haar eindigt op die prachtige avond. Tot over 11 maanden?

Peter Houben
Hoofdredacteur Televizier

Reageren