A Fish Called Wanda

De Veronica-avond is gevuld met een filmkomedie waarin John Cleese humor met een hoofdletter H bedrijft: A Fish Called Wanda uit 1988. Is deze topper van toen nog steeds leuk, heeft 'ie de tand des tijds doorstaan?

Over A Fish Called Wanda kunnen we kort zijn: die blijft grappig, net als de legendarische comedyserie Fawlty Towers van de Engelse komiek. John Cleese, inmiddels 68, sleutelt momenteel met zijn dochter Claudia (24) aan een musicalversie van A Fish Called Wanda.

Dure scheiding
Intussen ligt de uitvinder van het Ministerie van Gekke Loopjes (uit Monty Python's Flying Circus) in scheiding. Het lachen dreigde John even te vergaan toen zijn derde vrouw, Alyce Faye Eichelberger, een alimentatie eiste van ruim 100.000 euro per maand.

Opnieuw verliefd
Maar sinds zijn romance met de Amerikaanse Veronica Smiley, directeur marketing bij een satirisch blad, ziet hij de zon weer in het water schijnen. Dat hij twee keer zo is oud als zijn nieuwe liefde hoeft geen probleem te zijn. ''Wat doet leeftijd ertoe?'', lacht hij de bezwaren weg. ''Ze is verrukkelijk en ongelooflijk intelligent. Al mijn vrienden waren jaloers toen ze haar zagen.''

Reageren