Absolon

In 1986 kon Lou Diamond Philips de hele wereld aan. Zijn film La Bamba, over het tragische, korte leven van zanger Richie Valens was een kaskraker en Lou zelf werd een meisjesidool. Een glanzende carrière lag op hem te wachten.

Helaas voor Lou zou hij daarna het succes van La Bamba nooit meer evenaren. Dat hij genoegen moest nemen met een carrière in de marge heeft Lou niet zuur gemaakt. Integendeel. "Eerlijk gezegd ben ik al dankbaar dat mensen me nog steeds vragen voor films. Heel veel mensen met wie ik vroeger nog gewerkt heb, konden het niet bolwerken in Hollywood. Ik ben er nog, al is dat waarschijnlijk meer een kwestie van geluk dan van talent of hard werken."

Risico
De film Absolon (2003), waarin de aarde wordt bedreigd door een dodelijk virus, is geen juweeltje, maar dat is volgens Lou het risico van het vak. "Ik neem elke film aan waarvan ik denk dat er potentie in zit. Succes komt vaak uit een onverwachte hoek. Maar daardoor kun je er ook wel eens helemaal naast kleunen."

Poker
Wanneer Lou (inmiddels 46) niet acteert, is hij te vinden aan de pokertafel. "Toen ik met het spelletje begon, was het lang niet zo’n fenomeen als nu. Ik organiseer al zeventien jaar een wekelijkse pokeravond bij mij thuis. Dan zat ik te spelen met Brad Pitt, George Clooney, David Schwimmer, Jason Priestley en Kiefer Sutherland. Allemaal nog aan het begin van hun carrière en blut. Tegenwoordig speel ik veel toernooien en noemt m'n vriendin me de burgemeester van pokerstad."

Reageren