Atleten gaan de rimboe in

Een skiër van Harvard. Een fitnessverslaafde uit Londen. Een BMX-rijder uit Florida. Een salsadansende kickbokser uit Birmingham. Een krachtsporter uit Oklahoma. En een aan Oxford in theologie afgestudeerde rugby- en cricketspeler.

Komt dit programma je bekend voor? Dat kan kloppen. Veronica stopte pas geleden na twee afleveringen met de Nederlandse versie Hollandse krijgers, maar Discovery Channel heeft nog wel vertrouwen in het idee en gaat vrolijk van start op 8 november.

Uitdagingen
De zes atleten reizen af naar afgelegen locaties in een poging om stammen te verslaan bij hun eigen lokale wedstrijden. Zo nemen ze deel aan het vlaggentoernooi tussen dorpen in Senegal en het religieuze feest van de doden in Brazilië. Maar hebben deze hedendaags gladiatoren alles in huis om de uitdaging aan te gaan?

Rituelen
In deze ultieme mentale en fysieke krachtmeting, krijgen de atleten te maken met worstelen, duurloop, boogschieten en zelfs stierenrennen. Niet alleen hun bekwaamheid in sport wordt getest, maar ook hun aanpassingsvermogen als ze op gaan in de riten en rituelen die de kern vormen van de serie.

Aanpassen
Nadat de atleten zijn aangekomen op voor hun onbekend terrein, moeten ze zich aanpassen aan het leven van hun gastheren, zonder het uiterlijke vertoon van de westerse cultuur. Jagen, dansen, zwarte magie, inheemse drugs, piercings en zelfs bloedvergieten behoren tot hun uitdagingen.

Veranderingen
Last man standing volgt de atleten bij alle beproevingen om het uiteindelijk tegen elkaar op te nemen in eeuwenoude, authentieke stamwedstrijden. Elke beleving brengt een grote verandering teweeg in hun lichaam, geest en ziel.

Last man standing, vanaf 8 november elke zaterdag om 23:00 uur op Discovery Channel

Reageren