Austin Stevens: Most dangerous...

Ooit werd de beet van een Namibische pofadder hem bijna fataal. Austin Stevens lag drie maanden in het ziekenhuis, maar dacht er geen moment over om zijn passie voor wilde dieren op te geven.

Dit keer gaat hij op bezoek bij de Komodo-varaan, een beest dat ook niet ongevaarlijk is. De grootste hagedis ter wereld (3 meter) leeft op een paar eilanden bij Indonesië en wil zich nog wel eens vergrijpen aan een mens.

De klos
Een paar jaar geleden was een negenjarig jongetje de klos. Een paar jaar daarvoor werd een Zwitserse toerist met huid en haar verslonden - alleen zijn fototoestel en bril werden teruggevonden.

Agressief
Austin gaat proberen het paringsritueel van de Komodo-varaan op de gevoelige plaat vast te leggen. Een moeilijke taak, want het gaat er nogal agressief aan toe. De vrouwtjes zijn flink in de minderheid: op één vrouwtje lopen er 3 mannetjes rond. Dit leidt tot verkrachtingen.

Vergrijp
Bovendien vergrijpen de mannetjs zich regelmatig aan seksegenoten. En daar staat Austin dan bovenop met zijn camera: we wensen ’m veel succes.

Reageren