Blunderende BN'ers

Het gevoel dat je wel door de grond kunt zakken van schaamte: iedereen maakt het wel eens mee. Zo ook de volgende sterren, die - als ze hun teksten weer eens vergeten of onderuit gaan op de set - hun ogen tot de hemel richten en zich afvragen: waarom overkomt míj dit?

Nance kan erover meepraten, al had ze haar blunder op het moment zelf nog niet door. "Ellemieke Vermolen zou in Shownieuws met Robbie Williams een interview doen in bad, maar dat laatste ging niet door. Toen zei Victor: 'Wat jammer van dat bad'. Waarop ik zei: 'Ja, want niets is zo leuk als een schone ster'. Pas later realiseerde ik me de dubbele bodem."

Rode wijn
Presentatoren hebben de pech dat hun versprekingen vaak live de huiskamer in schallen. Bij soaps worden gênante momenten eruit geknipt, maar dat betekent niet dat er niet heel wat wordt afgeblunderd. Gigi Ravelli: "Toen ik net in GTST speelde, moest ik nog wennen aan het serveren. Ik gooide tot twee keer toe rode wijn over een paar figuranten heen die in hun eigen pak waren gekomen. Ik schaamde me kapot."

Bedscènes
Om over de soap-slaapkamer nog maar te zwijgen! "Laatst ging een bedscène niet helemaal als gepland", vertelt Levi van Kempen, Junior Couwenberg in ONM. "Ik kreeg de knoopjes van haar blouse maar niet open. Toen heb ik uit frustratie de hele boel maar losgerukt. Gelukkig vond de regisseur deze actie eigenlijk wel spontaan."

Karaoke
Het gebeurt ook wel eens dat sterren worden overgehaald iets te doen wat ze eigenlijk niet willen. Art Rooijakkers: "Voor In het spoor van (Peking Express, red.) heb ik gekaraoket met Inge de Bruijn. Het woord zegt het al: gekaraokút. Ik ben geen goede zanger en zij is niet de beste zangeres. Wat was dat een afgang!" Volgens Owen Schumacher is er voor zoiets maar één oplossing: doen alsof het nooit gebeurd is: "Ik heb in een ver verleden meegedaan aan Hints met Frank Kramer. Dat wil ik echt niet meer terugzien."

Kieteldood
Ook de presentatoren van Try before you die hebben soms het schaamrood op de kaken staan. "Laatst kreeg ik de kieteldood van de andere presentatoren", zegt Nicolette Kluijver. "Daar word je niet bepaald knapper van, heb ik ontdekt."

Euromast
Ruben Nicolai denkt met weemoed terug aan een eerdere perspresentatie van BNN. "Die vond plaats op de Euromast in Rotterdam. Iemand stelde voor om de Try before you die-presentatoren te laten abseilen, maar niemand durfde dit aan. Des te gênanter werd het toen sommige journalisten vervolgens wel moeiteloos naar beneden zeilden.

Ster op het ijs
Natuurlijk mag de klassieke blunder – vallen of uitglijden – niet ontbreken. Gerard Joling kan er soms nog niet van slapen: "Het moment dat ik in Sterren dansen op het ijs tot drie keer toe onderuit ging en ook nog uit mijn broek gescheurd bleek te zijn is toch wel legendarisch. Nance merkte droogjes op dat 'ik nu eens met mijn sterretje op het ijs was beland'. Het publiek kwam niet meer bij, maar ik kon wel door het ijs zakken."

Gênante gasten
Soms zijn het bij momenten van plaatsvervangende schaamte niet de sterren, maar hun gasten het lijdend voorwerp. En dat is – zo mogelijk – nóg grappiger! Denk bijvoorbeeld aan de vele bijzondere 'verschijningen' in Man bijt hond en Mooi! Weer de Leeuw.

Tenenkrommende tv
Eddy Zoëy kan zich hier wel in vinden: "Ik hoor wel eens dat ik veel tenenkrommende tv heb gemaakt, De liegende Hollander bijvoorbeeld. Of in Nu we er toch zijn, als mensen kwaad worden in plaats van dat ze gewoon nee zeggen. Dat vind ik vooral gênant voor die mensen."

Reageren