CNN besteedt aandacht aan de jeugd

Deze maand staat bij CNN de jeugd centraal. De Britse journaliste Becky Anderson gaat daarvoor op de koffie bij Koningin Rania van Jordanië, Russel Simmons (Def Jam records) en Tessa Sanderson (Olympisch atleet).

Koningin Rania zet zich al jaren in voor beter onderwijs voor kansarme kinderen in Jordanië. Met haar school adoptieprogramma, waarbij bedrijven een school kunnen adopteren, hoopt ze het niveau van het onderwijs naar een hoger niveau te tillen. Een flinke injectie van geld uit de publieke sector is namelijk hard nodig om scholen weer tot een bron van kennis te maken.

Artistiek
In New York zitten ze met een soortgelijk probleem. Daar probeert hip-hop icoon Russell Simmons (Run DMC) samen met Rush Philantropic kansarme kinderen een kans te geven in de artistieke wereld. Kunst en muziek zijn een geweldige afleiding van het dagelijks leven voor deze kinderen.

Talentjes
Daarnaast gaat Becky nog even langs in Londen bij Olympisch goud winnares Tessa Sanderson. Deze polsstokhoogspringster vertelt over de zoektocht naar nieuwe atletiektalentjes voor de Olympische Spelen van 2012, die in Londen plaatsvinden.

The spirit of... Youth is zaterdag 12 juli te zien om 15.00 en 19.00 uur op CNN.

Reageren