Dance4Life

Eén dag voor Wereld Aids Dag vraagt Dance4Life aandacht voor dit nijpende probleem door middel van een mondiale dans.

De internationale organisatie zet zich sinds vijf jaar via jongeren in om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Vanavond vindt het derde Dance4Life Event plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer dan 10.000 jongeren komen hier samen om te dansen, naar muziek te luisteren en stil te staan bij het gemeenschappelijke doel.

Wereldwijd
Via een live satellietverbinding dansen deze jongeren letterlijk met leeftijdsgenoten uit 19 andere landen, als positief statement tegen aids. De dans start in Afrika, waar ruim 28 miljoen mensen aan aids lijden. Bisschop Desmond Tutu, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1994, is daarbij betrokken.

Topavond
De NOS maakt een uitgebreide registratie van het evenement en besteedt ook aandacht aan persoonlijke getuigenissen en direct betrokkenen. Daarnaast is er ruimte voor optredens van Dance4Life-ambassadeurs als dj Tiësto, The Partysquad, Benjamin Bates en Jesse Voorn. Ook Lange Frans en Baas B geven acte de présence. De presentatie is in handen van Brecht van Hulten.

Reageren