De bloederige avond van Net 5

De bovennatuurlijke zondagavond van Net 5 heeft een nieuwe aanwinst: de Amerikaanse serie Moonlight. Hierin draait het om de dertig-jarige Mick St. John (Alex O'Loughlin, die je misschien kent uit The Shield) die zestig jaar geleden door zijn toenmalige bruid Caroline (Shannyn Sossamon) is gebeten en sindsdien door het leven gaat als vampier.

Anders dan de meeste vampiers is Mick er niet op uit om zijn dorst te lessen op onschuldige zieltjes, maar hij probeert een zo nobel en normaal mogelijk leven te leiden als privédetective. De liefde van zijn leven, onderzoeksjournaliste Beth Turner (Sophia Myles), heeft hij dan ook eigenhandig van de dood gered toen zij een jong meisje was. Als dat geen romantiek is!

Geheim
Er is echter één probleempje: Beth weet namelijk niet dat Mick een bloedzuiger is. Hij is dan ook doodsbang dat zij erachter komt en wil het liefst zo snel mogelijk menselijk worden. Zijn gebeden lijken verhoord wanneer zijn ex-vrouw weer opduikt en meent het medicijn te hebben voor vampirisme. Maar alleen de zon gaat voor niets op…

Kijkcijfers
Moonlight wordt geproduceerd door Joel Silver, die eerder verantwoordelijk was voor onder andere de Matrix, Lethal Weapon-films en de serie Veronica mars. De serie won ook een People's Choice Award voor favoriete nieuwe dramaserie. Het mocht niet baten: de kijkcijfers in de VS vielen nogal tegen. Wellicht heeft Nederland meer interesse voor de goedaardige 'nightwalker'?

Moonlight is vanaf zondag 12 oktober wekelijks te zien om 21.30 uur op Net 5.

Reageren