De ConsuMinderman

Heb je er wel eens bij nagedacht dat de gemiddelde deurbel 24 uur per dag, 7 dagen per week stroom verbruikt? En hij wordt nauwelijks gebruikt! Ongelooflijk maar waar: als we de deurbel allemaal uitzetten, dan zou deze niet gebruikte energie een middelgrote gemeente een jaar lang van stroom kunnen voorzien. In het nieuwe programma van Llink De consuminderman nemen Sabastiaan Labrie en Froukje Jansen het gedrag van consumenten en producenten onder de loep.

In hun strijd naar een groenere wereld behandelen ze iedere week ander ecologisch thema, zoals de voedselproductie, energiebesparing en alternatief energieverbruik. Sabastiaan gaat onder andere op zoek naar alternatieven en oplossingen voor energieverspilling. Froukje gaat met de verborgen camera op pad om er achter te komen hoe Nederlands reageren op ‘eco-asociaal’ gedrag.


Eco-vriendelijk
Wat zou jij doen als je iemand met een hakbijl de kerstbomen in het bos te lijf ziet gaan? Zeg je er iets van of ga je de desbetreffende persoon een handje helpen als hij daarom vraagt? Froukje test het. Daarnaast probeert ze voor het voor het programma mensen warm te laten lopen voor ecologisch verantwoorde producten die niet onder doen voor de minder groene variant. Dus wil je iets goeds doen voor het milieu of je portemonnee, dan kun je met De consuminderman alvast inspiratie op doen.

Reageren