De naakte waarheid

Acht op de tien vrouwen vinden hun naakte lichaam niet mooi. Een schokkend aantal, waar Daphne Deckers en Robert Pino iets aan proberen te veranderen met De naakte waarheid.

Terwijl Daphne de kandidaten probeert op te peppen met styling, fotoshoots en modeshows, ontfermt mental coach Robert zich over hun zelfbeeld. ''Mijn rol is vooral om het denken van de vrouwen te veranderen, zodat ze hun kracht hervinden'', vertelt hij.

Innerlijke kracht
''Geen trucs, geen therapie. Er worden geen correcties gedaan met botox en chirurgische ingrepen zoals bij veel programma’s het geval is, maar we gebruiken de innerlijke en uiterlijke kracht van de kandidaat. De kandidaten ondergaan een blijvende transformatie en als je ziet hoe ze veranderen, dan is dat hartverwarmend om te zien.”

Positieve instelling
Wat moeten we doen om onszelf weer met opgeheven hoofd aan te durven kijken in de spiegel? Robert: ''Eén van de tips die ik kan geven is om eens te kijken naar de goede eigenschappen die je bezit. We zijn opgevoed met ‘zoveel fout’ en ‘je moet dit doen om beter te worden’, in plaats van dat we vroeger op school gestimuleerd hadden kunnen worden met ‘zoveel goed’ en ‘perfect, je bent op de goede weg’.''

Foutieve 'hardware'
''We zijn dus geprogrammeerd om te kijken naar dingen die niet kloppen, en dat is niet goed! Authenticiteit is goed. Iemand die rimpels heeft en een karakterkop, dat is toch geweldig?!
Tot slot, als je mooi bent van binnen, ben je vanzelf mooi van buiten. Mensen om je heen voelen dit gewoon.” Zo is het maar net.

Reageren