De Top 2000 trapt af!

De Top 2000 bestaat tien jaar. Wat in 1999 begon als een Radio 2-feestje om de twintigste eeuw uit te zwaaien, is uitgegroeid tot een nationaal muziekevenement op radio, televisie en internet.

Tussen Tweede Kerstdag en Oud & Nieuw zijn miljoenen Nederlanders in de ban van de 'beste 2000 popsongs aller tijden'. Om het jubileum te vieren, houdt Radio 2 de stembussen gesloten. De lijst wordt samengesteld op basis van de 7,1 miljoen stemmen die de afgelopen negen jaar zijn uitgebracht. De nummer 1 kunnen we dan ook best verklappen: acht van de negen edities won Queen's Bohemian rhapsody en dat zal nu niet anders zijn.

Popquiz
Vanavond trappen Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis de Top 2000 2008 op televisie af met een popquiz voor drie teams. Team 1: Spike (DI-Rect) en Suzanne Bosman (Presentator RTL nieuws). Team 2: Eric Corton (DJ radio 3 FM) en Edsilia Rombley (zangeres). Team 3: Cees Geel (acteur) en Sander de Heer (radio 2 DJ). Zij verkennen de lijst aan de hand van hun favoriete platen.

Muziekplezier
Op Tweede Kerstdag gaat het feest verder met de dagelijkse feelgoodshow Top 2000 a gogo. En op 31 december is er op Ned. 3 een Top 2000-avond met een muzikaal jaaroverzicht en optredens van Ilse DeLange, De Dijk, Trijntje Oosterhuis en Boudewijn de Groot in Top 2000 in concert.

Reageren