Elvis Avond

Vorig jaar reisden 75.000 Elvis Presley-fans van over de hele wereld af naar Memphis om te herdenken dat de grootste rock 'n' roll-held ooit precies dertig jaar geleden jammerlijk aan zijn einde kwam. Dit jaar is het eenendertig jaar geleden en daarom zijn de festiviteiten een stuk bescheidener.

Maar zoals elk jaar vergeet Veronica de 'King' niet. Daarom is het van zes uur 's avonds tot middernacht Elvis Avond. Er wordt afgetrapt met een van de beste concerten die Elvis ooit gaf: zijn '68 Comeback Special. Het was zijn eerste live-optreden in zeven jaar.

Comeback
Die zeven jaar had verspild met het maken van middelmatige tienerfilms en het vergaren van overtollige kilo's. Elvis' carrière leek voorbij. Maar deze comeback-special zou alles veranderen. Elvis ging op dieet, trok een lekker strak zwart leren pak uit de kast en speelde weer ouderwetse rock 'n' roll.

Docu's
Om 20.00 volgt That's the way it is, een achter de schermen documentaire over zijn Las Vegas shows. Twee uur later is het tijd voor This is Elvis, alweer een documentaire, maar nu eentje die zijn hele leven beslaat. Van de allereerste successen tot het jammerlijke einde, precies eenendertig jaar geleden.

Reageren