En Brigitte schiep Bardot

Het is november 1956. In Roger Vadim's Et Dieu Créa la Femme maakt een sensuele blondine diepe indruk in een broeierige scène, waarin ze op blote voeten een woeste mambo danst.

Brigitte Bardot is één klap beroemd. Ze wordt een sekssymbool en staat voor de overgang van de bekrompen jaren vijftig naar de vrije sixties. In de zeventien jaren die volgen speelt Brigitte de ene rol na de andere en stort zich in liefdesrelaties met beroemde mannen. Maar de spotlights maken haar niet gelukkig.

Liefde voor dieren
Brigitte voelt zich opgejaagd en in 1973 besluit ze, pas 39 jaar oud, te stoppen met acteren. Sindsdien steekt ze haar energie in het beschermen van dieren. In de documentaire En Brigitte schiep Bardot praat ze – vijfentwintig jaar na de belangrijkste beslissing in haar leven – over hoe ze uitgroeide tot een idool en waarom het rigoureuze keerpunt noodzakelijk was. De liefde voor dieren heeft haar gered heeft, zo vertelt ze. ''Als ik indertijd de stichting niet opgezet had, dan was ik er al lang niet meer geweest.”


Reageren