Eurovisie dansfestival

Nu de hausse rond alle (ijs)dansprogramma's eindelijk een beetje is gaan liggen, komt het Eurovisie dansfestival eigenlijk een beetje uit de lucht vallen. Een soort erfenis van vorig jaar dus, deze tweede versie van de dansshow vanuit Glasgow, die volgens dezelfde formule als het Eurovisie songfestival werkt.

Het draait vooral om de show – en zijn het bij het songfestivals grommende monsters of zingende kalkoenen die de kijkers moeten trekken, hier zijn het 'bekende persoonlijkheden'. Dat wil zeggen: de zestien deelnemende dansparen bestaan uit een professional en een bekend iemand, in ons geval zanger Thomas Berge.

Vriendjespolitiek
Helaas wordt er ook hier ook gebruik gemaakt van het televoting-systeem. En zoals vorig jaar al bleek, spelen ook bij het dansfestival de buurlanden elkaar de punten toe – en had Nederland weer eens weinig vrienden. Kijk, zo winnen we nooit.

Verslag
Het commentaar wordt verzorgd door Lucille Werner en dansspecialist Cor van de Stroet. Danser Marcus van Teylingen (o.a. Dancing with the Stars en Dirty Dancing) geeft namens Nederland de punten.

Reageren