FearFighters leverde Manuel angstige momenten op

Normaal gesproken is FearFighters presentator Manuel Venderbos niet bang uitgevallen. Maar toen hij in een kooi moest met een grote roofvogel heeft hij toch de nodige angstige momenten beleefd.

Het is de bedoeling dat deelnemers aan het EO-programma FearFighters van hun angst afkomen. Met een speciale angsttherapeute wordt de grootste vrees van de deelnemers stapje voor stapje opgelost.

Maar bij de aflevering over vogelvrees kreeg presentator Manuel Venderbos (foto) zelf de schrik van zijn leven. Manuel vertelt: "De kandidaten moesten als laatste opdracht een grote roofvogel voeren. Ik moest een presentatietekst voorlezen in de kooi van een grote zee-arend. Het was de bedoeling dat de arend tijdens mijn tekst over m'n hoofd zou vliegen. Ik vond in 'n afgesloten ruimte zijn met zo'n groot beest al geen fijn idee, maar het ging ook nog eens mis."

Terwijl de camera draaide, kwam de zee arend boven het hoofd van Manuel gevlogen maar verloor toen z'n balans. "Het beest kwam boven op onze geluidsman terecht en raakte in paniek. Met z'n vlijmscherpe klauwen raakte de vogel zijn nek en dat begon te bloeden. Gelukkig heeft de geluidsman er geen blijvend letsel aan overgehouden, maar dat was best wel even spannend!"

Reageren