Finding Neverland

Finding Neverland is een verfilming van het leven van toneelschrijver James Barrie - hier gespeeld door Johnny Depp. James heeft na zijn laatste flop even geen inspiratie meer. Dan komt hij in een park in Londen vier jongens en hun moeder Sylvia Davies (Kate Winslet) tegen.

Hij brengt veel tijd met het gezin Davies door en geïnspireerd door de jongens schrijft hij een nieuw toneelstuk over kinderen die niet willen opgroeien. Hij noemt het Peter Pan. Het stuk blijkt een groot succes, wordt later veelvuldig verfilmd en maakt van Barrie een vermogend man.

Toeval
In 1929 besluit hij om voortaan alle inkomsten van Peter Pan te schenken aan het kinderziekenhuis Great Osmond Street. Het is uitgerekend in dit ziekenhuis dat Johnny Depp's dochtertje Lily-Rose vorig jaar met spoed werd opgenomen. Het 9-jarige meisje had een zware voedselvergiftiging, maar kwam er weer helemaal bovenop.

Voorleesvader
Als dank voor de goede zorgen heeft Johnny een week lang als Jack Sparrow (zijn personage uit Pirates of the Caribbean) voorgelezen aan de jonge patiëntjes. Als voorleesvader maakt hij zijn reputatie als sympathiekste acteur van Hollywood meer dan waar.

Reageren