Food lovers' guide to the planet: Baja California

Fijnproevers noemen Baja California (Spaans voor Neder-Californië) de nieuwe Provençe. Het Mexicaanse schiereiland, dat loopt van het Californische vasteland tot de Grote oceaan, is de culinaire hotspot van dit moment.

Gepassioneerde boeren, koks, vissers en wijnproducenten maken de deelstaat tot een gastronomisch hoogstaande plek om in de gaten te houden.

Recept
Wie niet de oversteek kan of wil maken naar Amerika, kan thuis de keuken induiken voor deze heerlijke vistortilla's op z'n Neder-Californiaans.

Voor 4 personen:
1 grote limoen
4 witvisfilets, in plakjes gesneden van 2,5 cm breed
2 eieren
1 kopje bloem
zout
Plantaardige olie die geschikt is om mee te bakken
8 maïstortilla's

Snijd de limoen in tweeën en knijp 'm uit over de vis. Laat de vis hierin marineren terwijl je het deegbeslag klaarmaakt. Hiervoor breek je de eieren in een kom en klopt ze met een vork. Doe er steeds een beetje meer bloem bij, totdat je net genoeg hebt om een dun deegbeslag te vormen. Breng het op smaak met een snufje zout.

Giet de olie in een wok en verwarm op een middelhoge temperatuur. Dip de vis in het deegbeslag en laat het overtollige beslag afdruipen. Laat de vis voorzichtig in de olie glijden en frituur het ongeveer 3 minuten tot het deeg goudbruin is. Eenmaal omdraaien, er uithalen en uit laten lekken op keukenpapier.

Vouw de tortillas in een theedoek en doe ze 30 seconden in de magnetron. Stop de vis in de tortilla en zet ze op tafel! Tip: serveer de tortilla's met guacemole, tomatensalsa en een lekkere frisse salade.

Reageren