Free Kempi

''Die rapshit betaalt niet, ik word er helemaal para van. Ik ben de heetste rapper van Nederland, maar heb geen geld. Ik ben een hosselaar, je weet toch, no spang. Maar je moet niet raar opkijken als ik vast kom te zitten.'' Het zijn zomaar wat teksten uit de documentaire Free Kempi, waarvoor Kempi (21), 'gangsterrapper uit Woensel-West', anderhalf jaar is gevolgd.

Volgens BNN is hij mateloos populair, stond hij in het voorprogramma van rapper 50 Cent en ziet hij muziek als enig redmiddel om aan zijn uitzichtloze leven te ontsnappen.

Wannabe
Je zou het ook anders kunnen formuleren: Kempi spiegelt zich graag aan zijn Amerikaanse voorbeelden en vergeet daarbij dat Eindhoven geen Detroit is. Hij werd dan ook niet zoals 50 Cent negen keer neergeschoten, al logeerde hij al wel vijf keer op staatskosten in een afgesloten kamertje.

Vader
En dat terwijl hij, toen vorig jaar zijn zoontje werd geboren, nog vertelde hoe hij zijn leven zou veranderen. ''Mijn kind is mijn licht, mijn motivatie. Vanaf nu wil ik alles serieuzer aanpakken. Als zakenman en vader gezien worden in plaats van alleen het stempel van straatjongen dragen.''

Strafblad
Mooie woorden, maar niet lang daarna zwaaide Kempi bij vechtpartijen twee keer met zijn 'pipa' en toen hij in de trein met een valse OV-jaarkaart werd gesnapt, bedreigde hij de conducteurs met een nepwapen. Het resultaat: een strafblad van inmiddels tien kantjes en opnieuw een jaartje brommen. Morgen lanceert hij zijn debuut-cd vanuit de gevangenis.

Reageren