Heat

Robert de Niro kan alles. Hoe slecht hij ook is, je hoopt toch altijd weer dat hij het kunstje flikt. In Heat speelt hij voor het eerst samen met Al Pacino. In The Godfather Part II speelden de twee weliswaar ook, maar in Heat delen ze voor het eerst een scène.

Echt samen spelen doen de twee niet in Heat. De twee meesteracteurs bevinden zich ieder aan de andere kant van de lijn tussen goed en kwaad.

Spot the heat
De Niro speelt een meesterdief, met een belangrijk levensmotto: "Do not allow anything into your life that you cannot walk out on in thirty seconds flat if you spot the heat around the corner."

Vrij vertaald: zorg dat je altijd binnen een halve minuut weg kan komen als er problemen zijn. Al Pacino, die een detective speelt, heeft diep respect voor de werkwijze van De Niro, hij is erdoor geobsedeerd.

De beste
Als De Niro zich voorbereidt op een grote overval, krijgt Pacino lucht van de plannen en probeert de diefstal te voorkomen. De twee zien in dat ze beiden te maken hebben met de beste uit het vak.

Het resultaat va de samenwerking is een prachtige, diepe misdaadfilm. Schrijver én regisseur Michael Mann laat de twee acteurs tot grote hoogte stijgen. En dat deed hij vaker: Al Pacino speelde ook de hoofdrol in Mann's film The Insider.

Reageren