I want my MTV

MTV lanceerde onlangs de term Threenager: dertigers die zich laten inspireren door tieners. Ik moest heel erg lachen om het onderzoek, want als dertiger laat ik me inderdaad niet leiden door de zogenaamde volwassen wetten, hoewel ik wel een huis, man en kind heb. Misschien dus geen authentieke threenager, maar wel dol op MTV.

Programma’s als My super sweet sixteen (rich kids vieren hun verjaardag) Made (in een maand surfer, popster, balletdanser worden), Pageant place (3 missen in 1 huis) en ga maar door. Ik smul ervan!

Echt hoogstaande televisie is het niet als een verwend nest in tranen uitbarst, omdat niet Pharrel, maar de lokale hiphop kneuter komt optreden of omdat aartsvijandin in een duurdere jurk verschijnt. Daarentegen is Made, Busted of True Life echt interessant als je meer wilt weten over het leven van een (Amerikaanse) tiener.

Heerlijk droom ik nog even weg voor de buis en denk aan de tijd dat ik de laatste lesuren spijbelde om zo snel mogelijk thuis te zijn zodat ik niets hoefde te missen van Ray Cokes en zijn show Most wanted. De tijd dat MTV alleen clips uitzond en ik de dagen aftelde naar de uitzending van de nieuwste video van Madonna.

Die tijden zijn inmiddels voorbij, maar in het zaprondje wordt MTV nooit overgeslagen. MTV don’t stop the music, maar blijf vooral jullie creativiteit omzetten in heerlijke, vaak onbenullige, programma's, zodat deze threenager stiekem wekelijks kan genieten.

Reageren