Interview: Melina Kanakaredes (Stella Bonasera in CSI:NY)

Melina Kanakaredes kennen we van Providence en CSI: New York, waarin ze sinds het begin de Grieks-Italiaanse rechercheur Stella Bonasera speelt. In een exclusief interview met Televizier vertelt de 42-jarige actrice over New York en hoe het is om herkend te worden op straat.

Er zijn drie verschillende CSI-series. Ben jij op je plek bij CSI: NY?

Melina
: "In de basis zijn alle CSI-reeksen gelijk. Er is altijd een lijk en de dader wordt altijd gepakt, maar de series zien er wel anders uit. Dat komt door de stad, de karakters, de belichting."

Waarin verschilt New York van bijvoorbeeld Miami?

"De kleuren zijn anders, het voelt warmer. Las Vegas en New York lijken ook niet op elkaar. En toevallig ben ik dol op de stad New York. Het is een cliché, maar New York City is echt een smeltkroes. Alle culturen zijn in die stad vertegenwoordigd."

Je maakt vaak lange dagen op de set. Is dat wel te combineren met een gezinsleven?

"Ik heb gelukkig een geweldige man, we zijn een echt team. En ik ben redelijk flexibel bij CSI: NY. Dat was bij Providence wel anders. Daar zat ik echt in elke scène, hoewel het ook bij CSI: NY hard werken blijft."

Hoe ga je daarmee om?

"Ik wist waar ik aan begon. Ik had toen al mijn twee dochters, de jongste was elf maanden oud toen we de pilot opnamen. Ik heb daarom een extra trailer gevraagd naast de mijne, zodat mijn kinderen altijd in de buurt waren als ik moet werken. En dat is nog steeds zo."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110610/a657097172513199ed4622cbccca3328/article_photo_portrait

Hoe is het om op straat herkend te worden?

"Het is geweldig als iemand mij in mijn carrière heeft gevolgd, mijn interviews heeft gelezen en me persoonlijk denkt te kennen. Als mensen niet genieten van mijn werk, heb ik geen baan meer."

Je vindt het nooit vervelend?

"Natuurlijk kan het irritant of komt het niet goed uit. Mensen kunnen ook ongelooflijk brutaal zijn. Maar toch, ik denk dan altijd aan hoe ik als jong meisje ervan droomde om actrice te zijn. Als ik toen mijn favoriete acteur was tegengekomen, zou ik ook opgewonden zijn."

Je maakt dan dus toch even tijd voor die persoon.

"Ja, want dit is misschien de enige keer in zijn leven dat hij me tegenkomt. En soms krijg ik nog goede adviezen van fans ook! Waar ik dan wel weer van baal, is als mensen zeggen: 'In het echt ben je zoveel mooier!' Wat, zie ik er op tv dan niet uit? Haha."

Filmpje
In onderstaande video presenteert Melina haar favoriete Top 5 van Stella-momenten in CSI: NY (tot nu toe):

Meer over:

Reageren