Jericho

Het eerste seizoen van de dramaserie Jericho komt vanavond tot een explosief einde. De inwoners van het stadje in Kansas hebben de nucleaire aanslag overleefd, maar er staat ze nog veel meer te wachten. Wat precies zie je in tweede seizoen, waarmee Veronica aansluitend begint.

Het had overigens niet veel gescheeld of deze nieuwe reeks was er nooit geweest. TV-zender CBS wilde na het eerste seizoen de stekker uit de serie trekken wegens tegenvallende kijkcijfers.

Miljoenen pinda's
Jericho-fans begonnen daarop massaal een reddingsactie. Zo stuurden ze meer dan acht miljoen pinda’s naar het hoofdkantoor van CBS, een verwijzing naar een scène uit de seizoensfinale van vanavond.

Nuts!
Daarin roept Jake Green 'nuts!' als Jericho wordt gevraagd zich over te geven. Een legendarische uitroep, waarmee een Amerikaanse generaal in de Tweede Wereldoorlog een Duits ultimatum afwees bij de slag om de Ardennen.

Geen derde seizoen
De notenactie had succes: CBS kocht zeven nieuwe afleveringen. Helaas was de victorie van korte duur. Het tweede seizoen werd nog slechter bekeken dan het eerste en een derde zal er dan ook niet komen.

Reageren