Jericho fans geven nog niet op

Jericho, de mysterieuze dramaserie die wel iets weg heeft van Lost, waarvan nu het eerste seizoen wordt uitgezonden bij Veronica, maakt misschien toch nog kans op een derde seizoen. Fans van de serie doen er namelijk alles aan om de serie een vervolg te geven.

De Amerikaanse zender CBS heeft het maar moeilijk met Jericho. Eigenlijk waren ze van plan de show al na één seizoen stop te zetten vanwege tegenvallende kijkcijfers, maar dat lieten de fanatieke fans niet over hun kant gaan.

Pinda's
Ze stuurden namelijk massaal pinda's naar de zender (het laatste woord dat de hoofdrolspeler zegt aan het einde van seizoen één) om zo een vervolg te forceren. Na acht miljoen pinda's ging CBS overstag en plakte er een tweede seizoen van zeven afleveringen aan vast.

Kijkcijfers
De zender is alleen nog steeds niet tevreden met de kijkcijfers (ze schommelen rond de zes miljoen kijkers per aflevering; ter vergelijking: House heeft er rond de 17 miljoen) en heeft er nu echt de stekker uitgetrokken. Maar de trouwe aanhangers willen meer zien van het mysterie rond het stadje, desnoods bij een andere zender. Dus hebben ze een nieuwe ludieke actie bedacht.

Billboard
Er prijkt er sinds kort een reclame op een gigantisch billboard in Los Angeles een reclame waarop Jericho te koop wordt aangeboden. De fans beloven minstens zes miljoen trouwe kijkers en geven naast een websiteadres (www.jericho4sale.com) voor meer informatie ook het telefoonnummer van CBS om contact op te nemen. De campagne is compleet gefinancierd door donaties van de fans en blijft minstens een maand staan. De grootste grap: CBS is eigenaar van het billboard!

Zendtijd
Maar daar houdt het voor de fanatiekelingen nog niet mee op, want nu azen ze op de reclamezendtijd op televisie, in de hoop dat een producer de serie weer in zijn glorie herstelt. De totale kosten van 6500 dollar zijn al bijna gedekt. Het blijft afwachten of de acties effect hebben, maar een ding is zeker: de aanhangers verdienen een lintje voor hun doorzettingsvermogen. Wij houden je in ieder geval op de hoogte!

Reageren