Joris' Showroom

Joris Linssen droomde er al jaren van de NCRV-klassieker Showroom nieuw leven in te blazen. Vanavond gaat die droom in vervulling. De presentator gaat op bezoek bij een stel bijzondere Nederlanders.

In de eerste aflevering zijn dat Evert, Berry en Nelis. Evert was ooit tekenaar op de archeologische afdeling van de Universiteit van Groningen. Dezer dagen ziet zijn leven er anders uit. Evert doet niets liever dan zijn driewieler pakken om zwerfkeien en hunebedden te bezoeken. In tegenstelling tot de algemene aanname dat hunebedden graven zijn, denkt Evert meer aan mythische feesttenten.

Boerverbod
Berry Burp heeft zijn bijnaam te danken aan de luide boeren die hij kan laten. Die gave heeft hem helaas weinig goeds gebracht. Berry heeft zelfs een officieel boerverbod aan zijn broek gekregen. Gelukkig heeft hij meer hobby's. Zijn hele huis hangt vol met klokken. Al die klokken staan raar genoeg op een andere tijd.

Als een vogel
En tot slot is daar Nelis. Hij zit het liefst in zijn kraaiennest, hoog boven de bomen. Daar eet en drinkt hij in alle rust en Joris drinkt een glaasje mee.

Reageren