Kerst volgens Beau & Wendy

Deze week lees je in Televizier een uitgebreide reportage over het Kerststerrencircus, dat Beau van Erven Dorens en Wendy van Dijk presenteren. Hierin vertellen ze dat ze nog nooit hebben samengewerkt (maar dit heel graag wilden doen) en hoe ze het afgelopen jaar hebben ervaren. Maar wat vinden ze eigenlijk van het circus, wat vonden ze van hun acts en wat hebben ze met Kerst?

Hooggeëerd publiek
Beau: "Ik ben dol op het circus. Ik ben een kakker uit Bloemendaal en Circus Renz kwam heel vaak in Haarlem. We gingen er ieder jaar naartoe en ik vond het fantastisch. De laatste tijd ga ik met m’n kinderen vaak naar Magic Circus; een circus waar geen dieren bij zijn. Het is heel klein en zelfs een beetje amateuristisch, maar dat vinden die kinderen juist fantastisch.

"Het circus heeft ook iets magisch. Tijdens het Kerststerrencircus zie je daar ook een paar voorbeelden van. En dat showy gedoe, het 'Hooggeëerd publiek!'. Dat is heel leuk om te doen, weer eens iets anders dan televisie."

Gegrepen door de sfeer
Wendy: "Als kind kan ik me het circus niet zo goed herinneren. Maar als ouder vind ik het heel leuk dat ik er met mijn eigen kind naartoe kan. Ik ben ook echt gegrepen door het hele sfeertje hier. Alles klopte. Daarbij vind ik Kidsrights (waar het hele Kerststerrencircus om draait, red.) een fantastische organisatie, die ik een warm hart toedraag. Alleen al om die reden kan ik hier met veel passie staan, net als alle andere sterren die aan het Kerststerrencircus meedoen."

De acts
Beau: "Bij de repetities zeiden Wendy en ik allebei van tevoren: 'God zegene de greep.' Het was echt het schoolvoorbeeld van een matige generale repetitie en een fantastische voorstelling. Ik heb zelf een act met het rad des doods en dat was behoorlijk eng.

"Toen ik de dag voor de opnames aan het oefenen was, bedacht ik me ineens: als ik eruit val, ben ik echt heel erg dood. Want het rad is wel heel erg hoog. In het begin had ik het dus heel erg benauwd, ook omdat ik eerlijk gezegd veel te weinig heb getraind. Dus bij de opname dacht ik alleen maar: let's get it over with...

"Wendy bleef gelukkig kalm en rustig doorpraten waardoor ik de druk niet meer zo voelde. Hoewel, ik viel één keer nog bijna voorover..."
Wendy: "Het was bij Beau een beetje 'op hoop van zegen'."

Het Kerstgevoel

Wendy: "Kerst is voor mij een warm, gezellig familiefeest. Ik vier het bijna altijd thuis met een boom met lichtjes en kerstversiering. Dat brengt een beetje licht, wanneer het buiten zo grauw en donker is. Zo wordt het weer een beetje gezellig."

Beau: "Ik ben jarig op de 24ste. Mijn moeder is half Française, daarom heet ik voluit Beau Noelle. Dat is mooie kerstmis in het Frans. Maar met kerst heb ik altijd gemengde gevoelens. In mijn studententijd heb ik er echt depressies van gehad. Dan dacht ik dat ik nooit zou afstuderen en dat ik nooit een leuke meid zou krijgen. Het is een legendarische week. Nu denk ik weer: 'Oh god, ik heb zoveel gegeten, ik kan niet meer! En het is ook zo donker.' Ik ben eigenlijk altijd blij als het weer januari is.

"Maar als je kinderen hebt, werkt het anders. Dan is kerst ineens gezellig. Een oud-tante leest nu kerstverhalen voor en dan gaan we zingen bij de open haard. Ik ben totaal, maar dan ook totaal niet gelovig, maar de kinderbijbel kan ik iedereen aanraden. Die wordt rond kersttijd bij ons verslonden.”

Reageren