Komische Amerikaanse verkiezingen

De Amerikaanse verkiezingen vinden in november plaats en dat zullen we weten ook! Niet alleen Amerika, ook de rest van de wereld wordt dagelijks overspoeld met het laatste nieuws over presidentskandidaten Barack Obama en John McCain.

Ook Comedy Central besteedt uitgebreid aandacht aan de verkiezing van de nieuwe Amerikaanse president, maar de lachzender neemt de verkiezingen gelukkig in ieder geval niet zo serieus.

Verkiezingsprogrammering
Van 30 september tot en met 14 november is er een speciale 'verkiezingsprogrammering' te zien. Tijdens die periode zendt de zender speciale afleveringen van Saturday night live, de comedyserie That's my bush en de animatieserserie Lil' Bush uit.

Jon Stewart
Onze favoriet is echter The daily show met Jon Stewart. De presentator heeft New York achter zich gelaten en zit klaar om vanuit Denver op humoristische wijze de kandidaten aan de tand te voelen. Daarnaast lukt het hem als geen ander om samen met zijn 'correspondenten' de Amerikaanse burgers te laten zien in welk verkiezingscircus zij zich eigenlijk bevinden. The Daily show staat dan ook garant voor het laatste verkiezingsnieuws met een scherp humoristisch randje.

Actueel
Rondom de verkiezingen is The daily show bovendien elke werkdag (behalve maandag) ondertiteld te zien in plaats van de 'Global Edition' die normaal gesproken wordt uitgezonden. Deze dagelijkse shows hebben maar één dag vertraging op Amerika. Daardoor is de inhoud dus super actueel!

Video
Het is algemeen bekend dat Jon een Democraat in hart en ziel. In onderstaande video zie je al een klein voorproefje, maar het moge duidelijk zijn: John McCain kan zijn borst natmaken!


Link
Meer actuele info vind je op de site van The daily show (Engelstalige site)

Reageren