Koordloper Nik Wallenda overleeft gevaarlijke overtocht Grand Canyon

Koorddanser Nik Wallenda (34) heeft vannacht de overtocht over de Grand Canyon met succes volbracht. Discovery zond de levensgevaarlijke stunt uit.

In de nacht van 23 op 24 juni maakte Wallenda de gevaarlijke oversteek onderwijl telkens de hulp van God en Jezus inroepend. Wallenda liep dan ook zonder valbescherming over een koord met een lengte van circa 427 meter. Het koord was gespannen over het ravijn. Wallenda vindt dat aangelijnd koordlopen een vals gevoel van veiligheid geeft en ook het aanzien van het vak vermindert. Het vak van koordlopen is iets dat zijn familie generaties lang heeft bestudeerd om het tot in perfectie te kunnen beheersen. Het koorddansen gaf hem ook de kans om zijn grootgrootvader – de legendarische Karl Wallenda - te eren, die omkwam in Puerto Rico in 1978 na een val van een koord.

Nik Wallenda bedankt Discovery

Nik Wallenda is opgelucht dat alles goed is gegaan. “De Grand Canyon is een plek die ik als kind heb bezocht. Zo lang als ik me kan herinneren, droomde ik al van een oversteek in zo’n spectaculaire omgeving.” Hij is de zevende generatie van de legendarische Flying Wallenda-familie. “Ik ben de Navajo Nation zeer dankbaar voor het feit dat ze me in staat hebben gesteld om mijn droom waar te maken. Mijn dank gaat ook uit naar Discovery Channel die vertrouwen had in mijn capaciteiten.”

Oversteek op Discovery

Alco de Jong, programmadirecteur van Discovery is trots op de oversteek. “Dit was een wandeling die we niet gauw zullen vergeten. Nik heeft velen op de hele wereld de inspiratie gegeven om hun dromen na te streven. Het feit dat we Nik’s uitzonderlijke prestatie vannacht samen met miljoenen mensen over de hele wereld live op Discovery Channel hebben kunnen volgen, maakte het extra bijzonder. “

Iedereen die het spektakel heeft moeten missen kan het onderaan de pagina terugkijken of wachten tot Discovery een herhaling uitzendt op 27 juni 21.00 uur.

Meer over:

Reageren