Krimi: Solo voor klarinet

Hoeveel rollen acteur Götz George (70) ook nog zal spelen, zijn naam zal immer verbonden blijven met die van de legendarische Tatort-commissaris Horst Schimanski. Toch heeft hij buiten de populaire Krimi om nog tal van acteerprestaties neergezet die er best mogen zijn. Dat geldt zeker voor Solo voor klarinet ('98) - of Solo für Klarinette, zoals de Duitse titel verrassend genoeg luidt.

In deze film speelt hij weer een politie-inspecteur, Bernie Kominka genaamd. De beste man is behoorlijk uitgeblust. Thuis heeft hij te maken met een afstandelijke vrouw en een nogal instabiele zoon. En op het werk kan hij zich nauwelijks nog motiveren voor zijn 652ste zaak.

Moord
Bernie's nieuwste klus blijkt echter nogal wat voeten in de aarde te hebben. Een jonge man wordt op een verschrikkelijke manier vermoord en op de moordplek ziet Bernie een vrouw die hij niet meer uit zijn gedachten kan zetten.

Ongeluk
En terwijl alles in zijn leven misloopt (zijn vrouw gaat bij hem weg en hij wordt geschorst), gaat hij op zoek naar de vrouw en begint een relatie met haar. Maar dat maakt de zaken alleen maar erger.

Reageren