KRO Interactieve Detectivenacht

Al voor het achtste jaar op rij verblijdt de KRO het volk met de Detectivenacht. Daarbij mogen de kijkers zelf kiezen welke detectives worden uitgezonden tussen 22:40 en 5:05 uur.

Het gaat om gloednieuwe afleveringen van bekende en nieuwe detectives. Stemmen kon tot gisteren via internet en via bonnen in KRO-gidsen. Pas vlak voor de uitzending wordt bekendgemaakt welke afleveringen te zien zullen zijn. Dit zijn de mogelijkheden:

22:40 uur

A touch of Frost:
In the public interest
Inspecteur Frost heeft twee zaken aan zijn hoofd. De eerste heeft te maken met de vondst van drie naakte mannen die begraven zijn in de vorm van een driehoek. Frost denkt dat het gaat om een satanisch ritueel. Ondertussen probeert een stinkend rijke zakenman de plaats Denton over te nemen. Dat leidt tot veel onrust in het stadje. Aan Frost de taak de gemoederen te kalmeren.

Of...

Midsomer Murders:
Blood wedding
Op de receptie van de bruiloft tussen Beth Porteous en Sir Ned Fitzroy wordt bruidsmeisje Marina vermoord. Het lijkt er sterk op dat het moordwapen een pijl en boog is. Dat levert een probleem op voor Inspecteur Barnaby. Alle leden van de familie Fitzroy kunnen met pijl en boog overweg.

0:25 uur

Judge John Deed:
War Crimes
Rechter John Deed doet in deze aflevering het Internationaal Strafhof in Den Haag aan. Hij moet een Engelse soldaat bijstaan die wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden in Irak. Deed ontdekt dat de soldaat dient als zondebok en opent daarmee een beerput van militaire geheimen.

Of...

Trial and Retribution:
Conviction
Terry Dyer heeft een gevangenisstraf voor moord uitgezeten en keert terug naar zijn oude buurt in East Londen. Terry heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn, maar wordt desondanks neergeschoten door de vader van het slachtoffer. Die krijgt later toch zijn twijfels over de schuld van Terry.

2:06 uur

Waking the dead:
Missing persons
Wanneer een vrouw haar dochter beschermt tegen een overvaller zet dat onverwacht een gevaarlijke aaneenschakeling van gebeurtenissen in werking. Het dna van de vrouw blijkt overeen te komen met sporen gevonden op een plaats delict in 1990. Boyd krijgt nieuws over zijn al zeven jaar vermiste zoon.

Of...

Silent Witness:
Apocalypse
Een RAF-helikopter stort neer op een asielzoekerscentrum. Er valt een dode te betreuren. Harry en Nikki zijn toevallig getuige van het ongeluk. Harry wil per se de onschuld van de piloot bewijzen terwijl Nikki ontdekt dat niet alle asielzoekers de waarheid vertellen en dat de omstandigheden in het centrum niet al te best zijn.

3:50 uur:

Taggart:
Users and losers
Een werkloze gokker wordt dood op straat gevonden. In zijn flat treft het Taggart-team duizenden ponden contant geld aan. Het vermoeden rijst dat de gokker deel uit maakt van een illegaal wedcircuit. Ondertussen gelooft Burke in de goedheid van een voormalige verslaafde crimineel. Maar of dat nu zo terecht is?

Of...

Rebus:
Resurrection men
Het lijk van de galerie-eigenaar Edward Marber wordt in een vuilniswagen gevonden. Rebus verdenkt een verbitterde kunstenaar en een taxichauffeur. Maar hij wordt van de zaak gehaald nadat hij zijn chef een kop thee naar het hoofd heeft gegooid. Rebus wordt teruggestuurd naar school om manieren te leren.

Reageren