Law & Order: Special Victims Unit

"Zo'n dertig jaar geleden nam ik wat acteerlessen en kreeg prompt de hoofdrol in een stuk dat een grote hit werd. Ik dacht echt dat acteur zijn de makkelijkste baan op aarde was. Hoe moeilijk kan het zijn om te doen alsof?", zegt acteur Aidan Quinn (50), bekend van Desperately Seeking Susan, Legends of the Fall en Practical Magic.

"Achteraf gezien heb ik het leuk gedaan, maar nu ik ouder wordt drogen de rollen op. Misschien had ik vroeger mijn carrière beter moeten uitstippelen, zodat ik nu niet alleen maar bijrollen zou spelen. Dan had ik ook wel wat meer geld gehad haha."

Getuige
Een van zijn bijrollen speelt Aidan vanavond in Law & order: SVU. Hierin is hij de echtgenoot van een vrouw die is verkracht en mishandeld. De enige getuige is hun dochter, die aan een verstandelijke handicap lijdt.

Gezin
In die rol kon Aidan zich wel herkennen. "Een van mijn dochters is autistisch en dat heeft een enorme impact op mijn leven. Elke beslissing die ik maak, draait om de ziekte van mijn dochter. Dus je begrijpt: mijn carrière is niet het belangrijkste in mijn leven. Dat is mijn gezin."

Reageren