Michael Palin's new Europe

Presentator Michael Palin neemt je mee op reis langs twintig landen van het nieuwe Oost-Europa. Elk land maakte sinds de Koude Oorlog en de val van het IJzeren Gordijn een eigen revolutie door.

"Jaren lang waren deze landen verboden gebied”"vertelt Michael. "Daarom is het ook zo leuk om ze nu te bezoeken. Iets wat verboden is móet wel fascinerend zijn. Ook nu hebben deze plaatsen nog iets mysterieus."

Rondreis
Michael begint zijn tocht in Slovenië, hoog in de Julische Alpen. Van daaruit daalt hij af naar de Kroatische havenstad Split aan de Dalmatische kust. "Ik was nooit van plan deze trip te ondernemen. Eind jaren '80 belde de BBC me op of ik in tachtig dagen de wereld rond wilde reizen en daar een tvprogramma van wilde maken. Dat leek me geweldig. Het bleek de start van een lange carrière als reisverslaggever, want inmiddels ben ik ook op de Noord- en Zuidpool geweest, heb ik het Himalaya gebergte opgezocht, ging ik te voet de Sahara door en ben daarna nóg een keer de wereld rond rondgereisd."

ex-Monty Pyhton
In de komende weken doet de ex-Monty Python ook Bosnië, Servie en Albanië aan. "Onze reis begon in mei 2006 en eindigde op 4 mei 2007, een dag voor mijn verjaardag. Ik denk dat er nu wel een mooie documentaire op band staat."

Reageren