Mijn man kan niet dansen

Mannen moeten aan de bak in het nieuwe programma van Humberto Tan. In Mijn man kan niet dansen overvalt hij per aflevering drie mannen, die door hun partner zijn aangemeld.

Er staat ze een grote uitdaging te wachten: binnen een week moeten de stijve harken onder begeleiding van een coach veranderen in soepele dansers. Het resultaat tonen ze in een danswedstrijd in aanwezigheid van hun vrouwen, families en vrienden.

Durven
Humberto: "In negen van de tien discotheken staan de mannen aan de kant terwijl hun vrouwen op de dansvloer zijn te vinden. Ik weet niet waarom dat zo is; mannen zijn niet gewend om te dansen, ze durven niet."

Ster
Toch schrok de presentator niet van het niveau tijdens de opnamen. "Laat ik het zo zeggen: de meeste mannen bewegen best redelijk, alleen niet op de muziek die ze horen. Ze hebben gewoon geen ritmegevoel. Wat overigens helemaal niet erg is, want ze hoeven geen ster te worden. Het programma is bedoeld om de deelnemers een leuke week te bezorgen en - als het even kan - een blije vrouw."

Klussen
Zelf swingt dansliefhebber Humberto het liefst op dance classics van artiesten als Luther Vandross en Chaka Khan. Is er ook iets waar hij niet goed in is? "Klussen! Daar bestaat al een programma over, maar ik wil absoluut niet leren klussen. Het is juist een onvermogen dat ik koester."

Reageren