Minoes

Zo loop je als een kat over de daken, zo sta je op een Amerikaanse filmset te zoenen met Leonardo DiCaprio, Tom Cruise én Jude Law. Carice van Houten had ten tijde van Minoes nog niet kunnen bevroeden dat ze jaren later zou werken met de groten der aarde.

Nederlands mooiste exportproduct is het komende jaar te zien in verschillende buitenlandse films. Dorothy wordt het eerst in de bioscoop verwacht. In deze film, die in Frankrijk al records breekt, speelt Carice een psychiater die te maken krijgt met een merkwaardig meisje.

De vrouw van...
In januari kunnen we eindelijk kijken naar het langverwachte Valkyrie, waarin ze de vrouw van Tom Cruise speelt. Diezelfde rol (vrouw van) vervult ze in Repossession Mambo, dit keer aan de zijde van Jude Law. Ook speelt ze een rol in de Britse kostuumfilm From Time to Time, van de Oscarwinnende regisseur Julian Fellowes.

Zoenen met Leo
In Body of Lies zou ze te zien zijn als het liefje van Leonardo DiCaprio, maar helaas werd haar optreden uit de film geknipt. Carice zat er niet mee. ''Regisseur Ridley Scott was heel erg gelukkig met wat ik heb gedaan. Dat vind ik belangrijker dan of ik wel of niet in de film zit'', aldus de actrice. En die zoenscène met Leo kan niemand haar meer afpakken! Al zoent ze toch het allerliefst met haar eigen vriend Sebastian Koch. En dat kan ze weer naar hartelust doen op de set van Smoke and Ochre, waarin ze samen te zien zijn in 2010.

Reageren