Nederland - Australië

Dick Advocaat was al op weg naar Australië om zijn contract als bondscoach te tekenen, toen hij op het laatste moment toch zwichtte voor de Russische roebels van zijn club Zenit St. Petersburg. Een sof voor de Australische bond, die plots op zoek moest naar een nieuwe coach.

Niettemin hadden ze keuze zat – het Australische voetbal zit dankzij Guus Hiddink sinds het succesvolle WK van 2006 in de lift – en vele bekende namen boden zich dan ook gretig aan. Het konijn dat door de Aussies uit de hoge hoed werd getoverd, bleek echter tot veler verrassing niet Jürgen Klinsmann, maar Pim Verbeek te heten.

Ervaren
Als voormalig bondscoach van Zuid-Korea kent hij het Aziatisch voetbal goed – Australië is voor de WK-kwalificatiereeks ingedeeld bij Aziatische landen – en dat bleek uiteindelijk de doorslag te geven.

Oefenpartijtje
Vanavond is hij weer eens een keer terug op Nederlandse bodem, voor een oefeninterland tegen Oranje. De wedstrijd biedt 'onze' bondscoach Bert van Marwijk de laatste mogelijkheid om wat automatismen in het systeem te slijpen, voordat over vier dagen de kwalificatiereeks tegen Macedonië van start gaat.

Reageren