Nederland te koop/Babyboom/Schatjes/De weg naar goud

Komkommertijd? Dat begrip kennen ze niet meer bij de publieke omroep. Waar de commerciëlen nog altijd series en films herhalen in de zomer, worden er op Ned. 1, 2 en 3 juist nieuwe programma's uitgezonden.

Vanavond is zelfs de héle programmering gloednieuw. Wat kun je de komende weken verwachten?

Nederland te koop, 20.30
Een beetje medelijden mogen we dit seizoen wel hebben met Derk Bolt en Anita Witzier. Natuurlijk zijn ze weer benieuwd naar de verhalen achter (internet)advertenties, maar dit jaar zijn ze soms wel erg bizar!

Zo gaat Anita in een aflevering op zoek naar een techneut die een psychofoon kan bouwen, zodat ene Frans stemmen van overledenen kan horen. En Derk komt uiteindelijk in contact met een vrouw die gedragen sokken en slipjes aanbiedt. Smakelijk! Zijn opdracht voor vanavond is ook vrij bizar. Derk gaat langs bij een man die een scherpschutter zoekt om 'de vijand te doden'.

Babyboom, het vervolg, 21.15
Met Babyboom had de NCRV echt een hit te pakken. Maar hoe is het de honderd koppels vergaan nadat de serie is afgelopen?

Inmiddels zijn er al meer dan vijftig baby's geboren, maar zijn er helaas ook twee na de geboorte overleden. Met Denise en Peter, die al na twee weken afscheid moesten nemen van baby Dylan, praat Caroline Tensen over hun verdriet en hoop.

En hoe is het met Ajax-fans Diana en Jeroen? Mogen die na vele mislukte IVF-pogingen een Ajax-kinderkamertje inrichten? Je ziet het de komende zes weken.

Schatjes, 21.50
En dan heb je kinderen. Hoera! Maar er zijn koters en jongeren die hun ouders tot wanhoop drijven. Gelukkig is Schatjes terug!

In deze vijftigste aflevering helpt kinderpsychologe Tischa Neve Tina en Gezienus de Wit. Hun twee bloedjes van kinderen, Brian van 3,5 en Lars van 2, halen hen dag en nacht het bloed onder de nagels vandaan.

Overdag kosten de driftbuien van Brian, niet zelden gericht op zijn broertje, hen kopzorgen. Terwijl Lars 's nachts het hele gezin wakkerhoudt omdat hij niet kan slapen. Kan Tischa hier nog iets aan doen?

Alles voor goud, 22.30
Het EK is voorbij, de weg ligt nu open voor de Olympische Spelen. In dit nieuwe programma praat Frits Barend met topsporters over hun deelname aan de Spelen.

Zij vertellen aan de hand van vijf inspirerende sportfragmenten, die ze zelf hebben uitgekozen, over hun dromen, ambities, mislukkingen, verdriet en natuurlijk hun verwachtingen.

Reageren