NL test

Nederland kent meer dan 200 verschillende nationaliteiten en al die culturen hebben onderling heel wat meningen en vooroordelen over elkaar. Van buitenlanders wordt verwacht dat ze alles weten van Nederland, maar wat weten wij eigenlijk van de gewoonten van onze buitenlandse buren?

In het programma NL Test neemt Caroline Tensen anderhalf uur lang alle vooroordelen onder de loep. Dat doet ze samen met vijf kandidaten van verschillende nationaliteiten (Duits, Marokkaans, Chinees, Surinaams en Nederlands). De kandidaten testen hun kennis over elkaars cultuur en krijgen hulp van een tribune supporters met dezelfde nationaliteit.

Vilein toontje
Voor Caroline is het een uitdaging. "Het is altijd spannend een eenmalig programma te presenteren. Sowieso ben ik dol op quizen en het onderwerp spreekt me ook erg aan. Voor zover ik weet is er nog nooit een dergelijk programma gemaakt. Het mooie is ook dat het niet allemaal braaf hoeft te zijn of politiek correct. Er gaat best een vilein toontje in de vragen zitten. We mogen namelijk af en toe heus wel een beetje lachen om de grapjes die we maken over andere culturen."

Reageren