No Angels

Het zijn geen engeltjes, de vier verpleegsters die in de Engelse comedyserie No angels de lakens uitdelen. Ze geven opdringerige artsen van het St. Margaret ziekenhuis in Leeds lik op stuk en laten lastige patiënten in hun vet gaar smoren.

Na werktijd storten de zorgzame Kate (Kaye Wragg), alleenstaande moeder Lia (Louise Delamere), de op seks en rijke kerels beluste Beth (Jo Joyner) en feestbeest Anji (Sunetra Sarker) zich in het uitgaansleven om de ellende te vergeten en mannen te versieren. De zusters, allemaal rond de dertig en vrijgezel, wonen samen in een groot huis waar gezelligheid geen tijd kent.

Vakbond
De Britse vakbond voor verpleegsters was slecht te spreken over het realiteitsgehalte van de serie. "Als het er zó aan toe zou gaan, zouden ziekenhuizen een gevaar voor de volksgezondheid zijn", sneerde de belangenorganisatie. Desondanks was No angels in Groot-Brittanië drie seizoenen (2004-2006) een groot succes en werd het format aan Amerika verkocht. Vanavond is bij ons de eerste aflevering te zien op Comedy Central.

Reageren