NOS Filevrije dag

Als het goed is, was er vandaag geen geklaag op kantoor over files, want die waren er niet! Althans, dat was het ambitieuze doel van de ANWB, die vandaag haar 125e verjaardag viert en vandaag heeft uitgeroepen tot Nationale Filevrije dag.

Iedereen is de afgelopen weken opgeroepen om de auto te laten staan en op een alternatieve manier naar het werk te gaan. De ANWB wil aantonen dat het fileleed een stuk minder zal zijn wanneer slechts tien procent van de filerijders een ander patroon aanhoudt.

Special
Ook de NOS staat hier bij stil, en heeft een heel programma gemaakt over het nationale fileleed. Met diverse gasten – o.a. ANWB-directeur Guido van Woerkom - wordt er gediscussieerd hoe het probleem ook na vandaag moet worden aangepakt.

Persoonlijke oplossingen
Verder zijn er enkele portretten te zien van frequente weggebruikers, die ieder op hun eigen wijze een steentje proberen bij te dragen aan het slagen van deze dag. En er wordt geschakeld naar het Verkeerscentrum van Rijkswaterstaat in Utrecht, dat het dagelijkse fileleed in Nederland in kaart brengt.

Reageren