Nova New York

De ontknoping is nabij. Morgen gaan de Amerikaanse kiezers naar de stembus om te kiezen tussen de Vietnamveteraan John McCain en de eerste afro-Amerikaanse kandidaat Barack Obama.

Nova zendt drie dagen live uit vanuit het Republican Women's Club in New York. Presentator Twan Huys ontvangt daar Nederlandse Amerikanen en Amerikaanse kiezers uit alle lagen van de bevolking. Republikeinen, democraten, onafhankelijke kiezers, beurshandelaren, een dominee, een kapster en nog veel meer mensen komen aan het woord om hun mening te geven over de presidentkandidaten. Ook zijn er reportages van verslaggevers Willem Lust en Ellen Brans en is er verbinding met de hoofdkwartieren van McCain en Obama.

Docu
Na Nova zendt Nederland 2 het tweede deel uit van de documentaire De keuze 2008: het gevecht om het Witte Huis. Hierin worden beide kandidaten vanaf het begin van hun campagnes in 2004 tot aan de daadwerkelijke nominatie van hun partij in 2008 gevolgd.

Gevecht
Te zien is hoe John McCain zich terugvecht als presidentskandidaat, nadat hij vorig jaar eigenlijk al was afgeschreven. Ook Barack Obama kende moeilijke tijden tijdens zijn campagne. Hij was maandenlang verwikkeld in een harde strijd met Hillary Clinton en ook zijn band met de omstreden dominee Wright was niet goed voor zijn imago.In De keuze 2008 krijg je een kijkje in de levens van de mannen die allebei vechten om de functie van 44ste president van de Verenigde Staten.

Reageren