Oerol Late Night

Terschelling bruist en vibreert deze week weer. Oerol houdt het waddeneiland voor de 27ste keer in z'n greep en dat betekent: alternatief theater op straat en in de vrije natuur, wereldmuziek, verrassende kunst op locatie en meer dan 40.000 geestdriftige bezoekers die overal bij willen zijn.

De Avro, mediapartner van het festival, volgt het allemaal tot en met vrijdag dagelijks in Oerol late night. Sipke Jan Bousema presenteert de televisieshow in feestdorp Westerkeyn (bij Formerum), centrum van alle activiteiten.

Gevoel
Hij praat onder meer met bekende Nederlanders die op zoek zijn gegaan naar het Oerolgevoel. Ook op de radio en via de Oerol site van de Avro covert de omroep het spektakel.

Tijdloos
Thema van deze 27ste Oerol is de relativiteit van tijd. Er is natuurlijk niemand die beter kan uiteggen wat dat inhoudt dan Joop Mulder, grondlegger en artistiek directeur van het festijn. "Voor veel mensen is een eiland enigszins tijdloos", zegt hij. "Zodra je op de boot stapt, raak je de tijd een beetje kwijt. Over die beleving van tijd gaat het dit jaar."

Reageren