Op reis met Dennis & Nicolette

Dennis Storm en Nicolette Kluijver gaan voor de tweede keer 'Weg met BNN'. Dit keer zoeken ze uit of Oost-Europa een geschikt oord is voor backpackers. In Televizier praten ze over bloedmooie vrouwen, sterke drank en gevaarlijke plekken voor wildplassers. Hier op de site lees je wat de BNN'ers in hun eigen backpack stoppen als ze weer eens op reis gaan.

Nicolette kan op reis niet buiten...
1. Dennis. "Het is überhaupt gezellig om met meerdere mensen te gaan. Helemaal wanneer je hele vreemde dingen meemaakt, zoals wij. Het is onmisbaar om het te delen met iemand."
2. Zonnebrand.
3. Pincet. "Want anders heb ik enorme weerborstels als wenkbrauwen."
4. Sigaretten.
5. Een goed boek. "72 dagen in de Andes bijvoorbeeld, die heb ik van Dennis geleend. Ik zat net in een luchtzak terwijl ik bezig was in hoofdstuk 5, waarin ze neerstorten. Te gek. Ik lees graag. Weg met BNN is veel rennen, vliegen en heel veel in auto's zitten. Uren. En dan lees ik veel. Ik neem nooit muziek mee. Dat leidt me af van het land."

Dennis neemt mee...
1. Paspoort
2. Boekje. "Ik heb een boekje waarin ik programma-ideeën opschrijf en alle vluchten bijhoud die ik jaarlijks maak. In 2008 waren dat er tot nu toe 23. Dan kan ik de komende jaren kijken waar ik allemaal geweest ben."
3. Fototoestel. "Ik gooi veel foto's weg, maar van ieder land hou ik wel een flinke rits over. Er moet wel iets op de foto gebeuren. Vooral mensen, of aparte dingen, of een hele mooie zonsondergang of sterrenhemel. Als we 's avonds gaan stappen, gaat het fototoestel mee en wordt er volop geschoten."
4. Ipod. "Muziek is voor mij heel belangrijk. Als er films in het vliegtuig zijn, ben ik de hele tijd met dat kastje bezig. Die heb ik heel veel op, dat komt vooral omdat ik heel veel aan muziek heb. Dat kan mijn stemming bepalen. Als ik een beetje down ben, kan ik dat versterken, dat ik even goed ga nadenken. Of het kan me er weer bovenop helpen. Ik weet precies welke nummers ik daarvoor aan moet zetten."

Vliegen jullie business class?
Dennis: "Nee, dat vind ik zo stom. Het kost zes keer zoveel en dat gaat allemaal van je programmabudget af. En wat krijg je daarvoor? Het is maar net hoe je in zo'n vliegtuig stapt. Het is een soort bus. En in een bus krijg je toch ook geen champagne?"
Nicolette: "We reizen met rugzak, maar ik vind een rugzak maar irritant. Niks makkelijks aan. Makkelijk als je een eind moet lopen? Wanneer moet je nou drie kilometer lopen naar een hostel? Dat is mij nog nooit gebeurd."

En, wordt er veel gefeest op reis?
Nicolette: "Ik ga bijna nooit uit. Maar het is wel altijd in de lobby nog een drankje doen. Of met de mannen naar de tittybar."
Dennis: "In de lobby zuipen, daar heb ik weer niks mee. Dan ben ik wel weer klaar met die mensen. Je zit wekenlang 24 uur per dag op elkaars lip. Dus dan ga ik naar m'n hotelkamer, of alleen de kroeg in."
Nicolette: "Rare jongen."
Dennis: "Mijn vrienden noemen dat het Storm-syndroom. Dan ben ik ineens weg omdat ik iedereen zat ben."
Nicolette: "Ik vind het gezelliger om na het werk nog even wat te drinken en het over andere dingen dan het werk te hebben. Want het zijn m'n vrienden geworden. Alleen in de kroeg kan ik ook heel goed, maar dat doe ik liever in Amsterdam. Overdag met een boek."

Reageren