Op z'n Gooisch

Echte Gooische meisjes zou een goed beeld moeten geven van de levens van jongedames in het Gooi. Maar wat blijkt? De meisjes zijn nog eens hilarisch om naar te kijken! Florine en Leslie gaven zich al bloot in Televizier en lopen nu nog meer leeg.

Florine (18) zit in 5 havo, werkt in het cateringbedrijf van haar vader en wil later stewardess worden.

Zijn er Gooische clich├ęs op jou van toepassing?

"We zijn een beetje vergelijkbaar met de Gooische vrouwen, maar wij zijn wel onszelf. Er worden alleen wel dingen voor ons bedacht. Bijvoorbeeld: 'Jullie gaan naar een feest en jullie gaan in Brussel een mooie jurk uitkiezen.' Maar als we daar eenmaal zijn, doen we gewoon ons ding."

Zit je op hockey?

"Nee, ik hou niet van sporten. Ik ben een keer bij de personal trainer geweest voor het feest van Leslie, maar daarna ben ik nooit meer gegaan."

Waarom is het leuk om naar jullie te kijken?
"Vroeg ik me ook af. We zijn dan wel Goois, maar we zijn ook supergrappig, we zeggen precies wat bij ons opkomt. In ieder geval zal het hele Gooi naar ons kijken. Het hele Gooi kijkt al naar Gooische vrouwen, en straks ook naar ons."

Wel eens last gehad van de vooroordelen?
"Nee. Ik ben wel eens op vakantie naar Ameland geweest en daar zeiden ze: 'Ahhh gooische vrouwen, lachen!' Ik ben trots dat ik hier woon, maar het is hier wel anders dan in Brabant. Het is hier zien en gezien worden. Je ziet precies wanneer mensen hier niet vandaan komen. Dan doffen ze zich helemaal op en trekken ze hun mooiste kleren aan, maar je ziet het toch."

Leslie (ook 18) studeert Hotelmanagement en vindt zichzelf heel normaal. "Al zullen mensen in Friesland ons misschien wel raar vinden. Maar wij vinden boeren ook heel apart."

Sport jij?
"Ik tennis, dans en zit op paardrijden. In hockey had ik geen zin, dan moet je elke week buiten op een veld staan."

Waarom zijn jullie leuk?
"We zijn onszelf, we hebben niks over hoeven doen en Florine is mijn beste vriendin."

Heb je tv-aspiraties?
"Nee, ik wil verder niet op tv. Ik studeer hotelmanagement en dat vind ik veel leuker dan tv."

En, heb jij last van de vooroordelen over een Gooisch meisje?

"Ik zit in Utrecht op school en daar krijg ik wel commentaar op m’n 'r'. Ze vinden dat ik een kakker ben, maar dat vind ik niet erg."

Reageren