Point Pleasant

Tijdens een verschrikkelijke zomerstorm in het kustplaatsje Point Pleasant spoelt de bewusteloze Christina Nickson op het strand aan. Ze wordt uit de branding gered door strandwacht Jesse Parker en naar het huis van de plaatselijke arts Ben Kramer gebracht.

De familie Kramer ontfermt zich over het meisje, terwijl ze zoekt naar haar verleden. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Christina niet zo onschuldig is als ze aanvankelijk lijkt. Het rustige plaatsje verandert door haar komst in een plek waar het kwade de strijd aangaat met het goede.

Stekker eruit
In Amerika werd Point Pleasant niet goed bekeken, waardoor Fox er na acht afleveringen de stekker uittrok. Vijf afleveringen zijn daar nooit uitgezonden.

Bekende gezichten
Toch is de serie de moeite waard, al is het maar om de vele (semi)bekende gezichten die voorbij komen. Zo wordt dokter Kramer gespeeld door Richard Burgi, die we kennen als Susan Mayers ex-man Karl uit Desperate housewives. Aubrey Dollar uit Women's murder club speelt zijn dochter Judy. Grant Show, die de oplettende kijker heeft gespot als Jack Dawson in Dirt, is Lucas Boyd, een mysterieuze kennis van Christina's vader. Hij weet meer over de angstaanjagende afkomst van Christina. Ook Amber Hargrove (Kerry uit de Saw-trilogie) komt voorbij. Zij speelt de moeder van Paula, het bezitterige vriendinnetje van Jesse (Sam Page) - die we weer kennen als Casey Woodland uit Shark.

Reageren